a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us
 

Heerenveense regisseur maakt afstudeerfilm

HEERENVEEN “Ga Langs Start” is een film over de angst voor verandering. De angst om los te laten en de angst om opnieuw te moeten beginnen. Regisseur en scenarioschrijver Timo Hensen uit Heerenveen zit in zijn laatste jaar op de Hogeschool van de Kunsten Utrecht en is samen met producent Jasper de Bruijn bezig met de afstudeerfilm “Ga Langs Start”.

Mijn films zijn als kleine dagboeken die een bepaald gevoel kunnen beschrijven wat ik voelde op het moment van het schrijven van het scenario.

Het wordt een korte film over de vijftienjarige Julia. Ze woont in een fries plattelandsdorpje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, terwijl de rest van de film verder leeft. Julia slijt haar dagen op haar kamer. Af en toe loopt ze wat of fietst ze wat, maar dat is het. Ze is zo iemand met twee goede vrienden en verder geen. Julia is een puber en begint zich af te zetten tegen haar ouders, tegen haar hele omgeving eigenlijk. Maar er is wel een reden voor Julia’s gedrag. In de film zal ze haar angst voor verandering onder ogen moeten zien.
Voor regisseur en scenarist Timo Hensen was het niet alleen een logische stap om deze film op dit moment te maken, maar ook een idee en een gedachte die al veel langer speelde.

‘Mijn films zijn als kleine dagboeken die een bepaald gevoel kunnen beschrijven wat ik voelde op het moment van het schrijven van het scenario. Ik houd net als het hoofdkarakter van Ga Langs Start niet van verandering. Nu hebben de afgelopen vier jaar op de HKU, door de manier van lesgeven met een bepaalde losheid, mij enorm geholpen om dingen wat meer in perspectief te zien en wat losser om te gaan met verandering. Daarom leek mijn afstudeerproject mij een perfecte gelegenheid om een film te maken over dit gevoel en de verandering
daarvan’, vertelt Hensen.

Voor producent Jasper de Bruijn was de keuze om juist deze film te realiseren zeer eenvoudig: ‘Ik was vanaf het begin enorm geïntrigeerd door het verhaal en de achterliggende gedachten van regisseur Timo Hensen. Het scenario is ontzettend sterk en goed geschreven en ik heb het volste vertrouwen in Timo, gezien zijn eerdere werk, dat deze film een juweeltje wordt. Bovendien hou ik van uitdaging en de realisatie van deze film bevat al deze dingen.’